Втори водолаз на АЕЦ "Козлодуй" почина

В късния следобед на 3 юли 2012 г., по време на поддържащо обучение за работа в подводни условия на командировани служители от АЕЦ "Козлодуй", осъществявано от Института по океанология при БАН – Варна, в акваторията на Черно море е починал водолазът Росен Антонов, работещ в атомната електроцентрала, съобщиха от АЕЦ "Козлодуй".

За инцидента са уведомени Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Териториалното поделение на Националния осигурителен институт – Враца, както и другите компетентни органи.

АЕЦ "Козлодуй" сформира собствена комисия, която днес – 4 юли 2012 г., замина за Варна за изясняване и анализиране на всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Ръководството на атомната електроцентрала изказва искрени съболезнования на семейството на водолаза.

БГНЕС припомня, че в началото на месец май тази година при инспекция на шахта в АЕЦ "Козлодуй" на метри под водата загина 29 - годишният Радослав Стоянов от Козлодуй. Той е бил нает като водолаз от варненска фирма, която работи по договор с централата. Според издадения смъртен акт, мъжът е починал от инфаркт, причинен от заболяване. Според негови близки и роднини обаче той е бил атлетичен и в добро здравословно състояние и е изключено да е страдал от сърдечно заболяване.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини